Vénasszonyok nyara

Ősszel volt pár igazán kellemes nap. Egy hétig, délutánonként nyári meleg volt. Ki is használtam a jó időt, sokszor beültem a jacuzzi-ba. Nem ritka az őszi meleg, viszont ami idén volt, hogy egy hétig folyamatosan 24-28 fok legyen délutánonként szeptemberben vagy októberben, az nagyon kevés évben fordul elő.

Otthon, az udvaron van egy kis jacuzzi medencénk. Abban pezsegve élveztem a napsugarakat. Még esténként is annyira jó idő volt, hogy a medencéből kiszállva se fáztam. A teljes wellness élmény érdekében, utána még elmentünk étterembe. Szeretek én is főzni, de az étteremben a legjobb az, hogy utána nem neked kell elmosogatni. Az utóbbi években Magyarországon is teret hódított a gasztroforradalom. Hagyományos ételeket tudnak úgy elkészíteni, hogy fel sem lehet ismerni. Újragondolt, extravagáns tálak fogadják a vendégeket.

Az igazi kényelem az lenne, ha a jacuzzi-ban fogyaszthatnám el a kedvenc fogásaim. A medencében, viszont nem eszünk. Egyszer már idén is le kellett cserélni a vizet, mert elkezdett algásodni. Hívtam egy jacuzzi szereléssel foglalkozó vállalkozót, aki pár óra alatt megoldotta a problémát. A vizet le kellett cserélni, és ki kellett tisztítani a szűrőt. Azóta jobban odafigyelek, hogy semmi szennyeződés ne kerüljön a vízbe. És persze arra is, hogy rendszeresen használjuk. Szerencsére még ősszel is volt rá lehetőség. Télre viszont, le lesz engedve a víz, és téliesítve lesz a jacuzzi, hogy jövőre gond nélkül üzembe lehessen helyezni.

Ezzel a kis medencével, igazi fürdőélményt varázsolhatunk a saját udvarunkba. Amúgy is szeretek fürdőkbe járni, de egy hosszú nap után, nincs kedve senkinek se, hogy még elinduljon valamerre. Inkább beülök otthon a jacuzzi-ba, és élvezem a víz pezsgését.

A pezsgő vízben nyugodtabb lesz az ember. Amikor esténként egy fél órát töltök benne, utána mindig sokkal jobban alszom. Relaxáló hatása van. A barátokat is át szoktam hívni egy jó medencés bulira. Illetve nem nagyon kell hívni őket, jönnek maguktól is. Csak arról kellett őket leszoktatni, hogy a vízben egyenek vagy igyanak. Persze az nagyon kényelmes, csak elkerülhetetlen, hogy apró morzsák bele ne essenek. Nyáron egész éjszakákat töltöttünk az udvaron. Pár óránként megmártózva a jacuzzi-ban. Emlékezetes élmények ezek. Remélem, hamar elszáll a tél, és a jövő nyár hasonlóan fog telni.

Mostantól esténként inkább a konyhában fogok tevékenykedni. Próbálom megvalósítani az éttermekben kóstolt ételeket. Több-kevesebb sikerrel, de a lényeg, hogy a végén mindig valami ehető jön ki belőle. A tálalással nem sokat szoktam vacakolni. Vagyis inkább azt mondom, hogy rusztikus stílusban alkotom.