Pincérkedés, német nyelvtanfolyam

Sok idő telt, mire megtaláltam azt, hogy én igazából mit is szeretnék csinálni az életemben. Nem hiszem, hogy az ember gyerek fejjel el tudja dönteni, hogy mit szeretne kezdeni magával egész életében. Jó lenne, ha erre lenne valami jó megoldás, mert ez egy örökös probléma. Te tudtad, mikor arra került a sor, hogy mi szeretnél lenni?

A szakmaválasztás

Persze mindenkinek vannak álom szakmái. Aztán ha az élet úgy hozza, akkor sikerült teljesíteni, ha pedig nem, akkor kénytelenek vagyunk másikat választani. Minden kisgyereknek megvan a saját álma, hogy ő mi lesz majd, ha nagy lesz. Van aki sztyuárdesz szeretne lenni, van aki a családi vállalkozást vinné esetleg tovább.

Nekem, mikor oda került a sor, hogy pálya választás, és el kellene restaurant-bern-179046_640dönteni, hogy mit szeretnék csinálni, fogalmam nem volt, hogy mit válasszak. Valahogy nem volt meg az a kihívás, vagy szimpátia egyik szakra sem. Mivel rossz tanul nem voltam, és szakmai invittatás hiányában a szüleim azt javasolták, hogy menjek gimnáziumba, aztán majd kitalálom, hogy mit is szeretnék csinálni. Így is tettem. Nem azért, mert kimondottan szófogadó, és jó gyerek voltam, hanem mert egész egyszerűen ezt találtam én is helyesnek.

Nem igazán rajongtam a nyelvekért, de mivel muszáj volt választani, így angolt tanultam.

Az élet alakulása

Talán középiskola 2. osztályos lehettem, amikor már kezdtek érdekelni jobban a felnőtté válás dolgai, és kezdett körvonalazódni, hogy mit is szeretnék kezdeni magammal. Persze késő volt már, hiába is szerettem volna változtatni, már nem lehetett, így végig kellett csinálnom a gimnáziumot. Tudom, hogy amikor oda került a sor, én is igent mondta, de már tudom, hogy akkor ez rossz döntés volt, és elvesztegetett idő. Persze nem bánom, mert ez kellett ahhoz, hogy rájöjjek, hogy mit is akarok kezdeni magammal az életben.

Végül úgy döntöttem, hogy egy gyorstalpaló tanfolyamon pincérnek fogok tanulni. Az álmok között szerepelt az is, hogy kimenjek külföldre dolgozni, és milliomos is legyek. Aztán arra is rájöttem, hogy milliomos nem leszek, de van esélyem jobban keresni, mint itthon. Ahhoz hogy kimehessek külföldre, még egy akadályt le kellett győzöm. Hogy mi volt az? Még egy nyelvre volt szükségem, hiszen ha mondjuk a szomszédos Ausztriába szeretnék menni tanulni, ott a németre lesz szükségem, és nem az angolra. Így ha szerettem a nyelvet, ha nem, szükségem volt egy megfelelő nyelviskolára. Az internetet böngészve találtam meg ezt a német nyelvtanfolyamot. Be is iratkoztam még ide is minden mellett.

A jövő alakulása

Hát mire mindent elvégeztem, nem kis időbe telt, de végül sikerült. Elvégeztem a német nyelvtanfolyamot, és sikeres vizsgát is tettem, mint pincér.

Az állás keresés gyorsan ment, és számos lehetőség közül még válogathattam is. Persze nem csak úgy magamtól, hanem egy munkaközvetítő cégen keresztül jutottam ki külföldre. Voltam már Ausztriában, és Olaszországban is. Tirol igen csak csodás része ennek a tájnak, a hegyeivel, és a tavaival.

Egy gyönyörű 4 csillagos hotelben dolgozom, ma már két éve, mint felszolgáló. Ma már sokkal több a felelősségem, mint amikor ide kerültem, ma már én irányítom az étterem részt. Azt hiszem jól döntöttem, amikor végül erre a pályára mentem tanulni. Szeretem a munkámat, jól keresek vele, és gyönyörű helyen teszem mindezt. Hát kell ennél jobb?