Minden étteremnek megvannak a kedvenc esküvői videósai

Mint étteremtulajdonos, pontosan tudom, hogy milyen olyan apróságok lehetnek egy ilyen vállalkozás életében, amire az emberek nagy része nem is gondolna, amikor először arra gondol, hogy belevág. A bevételünk például egy sokat jelentő részét teszik ki csak az esküvők, és amikor ezt mesélni szoktam, a legtöbben meglepődnek. Pedig nem kéne: aki úgy gondolja, hogy egy város legjobb éttermét akarja vezetni, annak számítania kell arra, hogy előbb utóbb ilyen jellegű megkeresések is érkezni fognak. Ezt pedig tovább gyorsíthatjuk, ha az első alkalomhoz már minden meg van tervezve – többek közt az esküvői videós is.

Az esküvőről sokan gondolják azt, hogy az emlékek maradnak meg, de ez sajnos nem igaz. Egyedül a fotók és a videók lesznek azok, amiket évek múlva is a kezünkben tudunk tartani és segítenek visszaidézni a napot, és amikor azt hisszük, hogy mi pontosan emlékszünk minden mozzanatra, akkor valójában már csak a fantáziánk tölti ki a videók elkészülte közti időpillanatokat. Ez a legfontosabb indok arra, hogy felelősséget vállaljak azért, hogy a házaspárok, akik nálunk akarják megünnepelni a boldogító igen kimondását, mindenképpen a legjobb esküvői videókat kapják.

A másik fontos szempont, amivel étteremtulajdonosként számolnom kell, az az, hogy minden felvétel az én éttermemet is mutatni fogja, így tényleg csak olyannal éri meg együtt dolgoznom, aki biztosítani tudja, hogy a videók elsőrangúak lesznek. Itt pedig nem arra gondolok, hogy mindenképpen drónnal kell felvételt készíteni, vagy tíz videósnak kell jelen lenni, hogy minden pillanatot elkaphassunk. A két videós bőven elég lehet (annyi azonban azért kell is, hisz nagyon jó tud lenni, amikor nem csak egy szögből van felvéve a boldogító igen kimondása vagy a lakoma), a hagyományos felszereléssel, ha értenek a dolgukhoz.

A legfontosabb szempont így mindenképp a videó minősége: legyen elég vágókép a helyszínről, tudjanak jól játszani a díszítés színével és minden pillanatról legyen elég anyag. A legnehezebb rész talán már maga a mulatság, hisz ilyenkor a kevés fény, hangos zene és gyors tánc mellett elég nehéz felvételeket készíteni, de egy igazán jó videós ezzel is meg tud birkózni. Ezért szoktuk mi azt ajánlani a minket felkereső pároknak, hogyha ellenőrizni akarják valakinek a munkáját, akkor a referenciavideókban nagy figyelmet szenteljenek az ilyen felvételeknek, hisz ezek rengeteg mindent elárulnak.

Emellett fontos dolog a személyes megbeszélés is, amiről ajánlani szoktuk a párnak, hogy semmiképpen se próbálják „megúszni”: ez ugyanis az a pillanat, amikor egy tapasztalt videós fel tudja mérni, hogy milyen emberekkel találkozott, és milyen felvételeket kell majd elkészítenie, hogy ők is a lehető legboldogabbak legyenek azok visszanézése közben.

Nekünk pedig már megvannak a bejáratott videósaink, akiknek jól ismerjük a munkáját, és ők is ismernek minket mint házigazdák. Ők azok, akikben teljesen megbízunk, hogy olyan minőségű felvételt fognak készíteni, amit a házaspár évek múlva is szívesen visszanéz, és mi is nyugodtan tudjuk azt mondani, hogy az éttermünket is megfelelően visszaadja. Így amikor valaki úgy jön hozzánk, hogy nem találtak még videóst, tudunk ajánlatot adni (általában úgy, hogy a vidékre utazásért se kell külön költséget felszámolni). Persze mindig van olyan, aki addigra már szerződést is aláírt, vagy egy ismerősét kérte fel, és semmiképpen se fogja visszamondani – ilyenkor azonban általában, ha jó a videós, nekünk is nyílik lehetőségünk beszélgetni vele, és el tudjuk mondani, nálunk hogyan szokott az esemény zajlani, mikor hozzák be a tortás, és melyik pillanatokban kell készen lennie a kamerának. Így mire a nagy napra kerül a sor, már nekünk sincs félnivalónk.