Megújult az éttermem honlapja

A városban a szerda délután a legüresebb nap. Ilyenkor szinte meg sem éri nyitva tartani az éttermet, de mi mindig maradunk, mert ilyenkor van időnk egy kicsit elmélyülni a munkában. Ilyenkor jönnek hozzánk a legaranyosabb törzsvendégek, és mivel rajtuk kívül csak kevesen vannak nálunk, van idő beszélgetni, egy kicsit törődni velük a szokásos dolgokon túl is.

Az egik legkedvesebb est vendégem egy fiatalember, aki egy tárhelyszolgáltatással foglalkozó cégnél dolgozik. Azért szeretek vele beszélgetni, mert mindig nagyon érdekes dolgokat mesél. Sosem néz butának, ha valami szakmai dolgot kérdezek, ami neki nyilván banális. A VPS szerver szolgáltatástis ő ajánlotta.

A múltkor panaszkodtam neki, hogy lassú az étterem weboldala. Mivel a kiszállításokhoz egy külön szoftveres alkalmazásunk is van, nagyon fontos lenne, hogy minden megbízhatóan, jó sebességgel működjön. A VPS bérlés annyival jobb, mintha csak sima webtárhelyet bérelnénk, hogy a szerver egy kicsit gyorsabb, mint általában a piacon a sima webtárhelyek szoktak lenni. Ráadásul a VPS-nek a védelme is jobb, mint a többi tárhelyé – a fiatalember cége pedig még külön figyelmet is szentel a védekezésnek.

Nekünk nagyon bejött a váltás. Egy kicsit a honlapunk is javult, és a programokat, amiket a szerver segítségével használtunk is biztonságban lehet tudni. Hát.. Ilyen haszna van néha egy nyugodt szerda délutánnak!