A Mannol cég termékei, amik a munkahelyemen is sokat segítettek

A megfelelő módon karbantartott autó nagyon fontos dolog, főleg hogyha az embernek a munkahelye is megkívánja, hogy bármelyik pillanatban „bevethető” legyen a céges kocsi. Nekem alapvetően a pizza futárság miatt volt nagy szükségem arra, hogy a rám bízott autókat a megfelelő motorolajjal és egyéb eszközökkel lássam el. Persze elsőre furcsán hangozhat, hogy nekem kell a kocsikat rendben tartani, de mivel mindig is érdeklődtem a dolog iránt, így mondhatni örömmel vállaltam el, hogy a cég autóflottájának egy részét én magam tartsam rendben. Így kerültem hát kapcsolatba a Mannol céggel is, akikre a megfelelő motorolaj keresése közben akadtam rá. Nem volt egy könnyű szülés, mert bár ismertem a piac egyes résztvevőit de szerettem volna kicsit kitágítani a látókörömet, hogy egyrészt a magam részére is értékes tapasztalatokat tudjak szerezni, másrészt pedig úgy gondoltam, hogy ha már a cégnél nagyobb összegek állnak rendelkezésemre mint amikor otthon, esetleges módon próbálok valamit megalkotni, akkor már megpróbálok valami minőségi anyagot beszerezni.

Szerencsére a Mannol cég termékeiben nem kellett csalatkoznom sohasem. Egy haverom ajánlotta, aki szintén utánajárt egy kicsit a dolgoknak és úgy ítélte meg, hogy ez a termékcsalád bizony tényleg nagyon jó szolgálatot tud tenni az embernek. Szerencsére a főnököm is gyorsan beleegyezett, hogy új fajta kenőanyagot vásároljak, így aztán nem volt egy percig sem akadálya annak, hogy a váltás megtörténjen. Én mondjuk egy kissé szkeptikus voltam de ez rendszeresen így van, nem igazán hiszek semmi másban, mint amit már személyesen én magam is megtapasztaltam, elvégre mindenkinek más az ingerküszöbe és mást tart a megfelelő minőségnek, ahogy az elvárásai is mást követelnek meg. Na, én ezen jellemvonásom ellenére is azt tudom mondani, hogy a Mannol meggyőzött és egyben az otthoni célokra is mostantól csak az ő termékeiket fogom használni.

Az étteremben ugye rengeteget járnak az autók, így nem meglepő, hogy igen markánsan kijön az ha valami nem működik a rendszerben. Csakhogy itt tényleg szó sincs ilyesmiről, tökéletesen működnek a kocsik, pedig elég sokat kell egy nap megtennünk és ilyen módon tényleg hatalmas terhelésnek vannak kitéve azok. Ráadásul van egy-két kolléga, akik nem éppen a finom vezetési stílusukról híresek, miattuk pedig tényleg oda kell figyelni az autók állapotára, elvégre igen kellemetlen tud lenni ha a csúcsidőben egyszer csak beadja az unalmast egy motor vagy bármi hasonló fennforgás történik. Így aztán a megfelelő döntésnek mindenképpen a gépek kielégítő karbantartása tűnt, illetve a többiek többszöri figyelmeztetése. Persze nem is mind dolgoznak már nálunk, örökké nem fogunk könyörögni, hogy tessék egy kicsit odafigyelni arra, hogy miként kezelitek a váltót vagy a motort mennyire hajtjátok szét. Sajnos manapság nagyon sokan gondolkoznak úgy, hogy mivel nem az enyém, pusztán munkaeszköz nem is kell törődnöm vele, majd lesz másik ha tönkremegy, amúgy is ez a dolgok rendje, amit használunk az előbb-utóbb kiszenved, utána meg úgyis jön az új. Bár sosem voltam egy kuporgató jellem, de azt kell mondanom, hogy ezzel az “ars poeticaval” nem igazán tudok mit kezdeni, bár ez legyen talán az én problémám.

Szóval egy szó mint száz azt kell mondanom, hogy a rám bízott feladatot szerencsére sikerült megfelelő módon elvégeznem, hála a Mannol hathatós „segítségének”!