Feledékenység, elhagyott tárgyak, motoros hátizsák

dining-room-103464_640Egy étteremben dolgozom, mint felszolgáló. Nem is gondolná az ember, hogy milyen feledékenyek is tudunk lenni. Egy jól sikerült este, és még a holminkat is elhagyjuk.

A szakmám

Édesapám is pincérként dolgozott. Hosszú éveken át egy helyen volt, szinte mind valami alapköve volt az étteremnek. Azért aki ismeri ezt a szakmát tudja, hogy nem kis munkával jár, és egy idő után az ember lába megsínyli. Vele is így volt, így akár mennyire is szerette, kénytelen volt feladni. El sem tudtam őt képzelni, mint nyugdíjas, otthon tevékenykedni, hiszen világ életében dolgozott, és talpalt. Eleinte rosszul is viselte, és mogorva volt, már kezdett igen csak befordulni, de szerencsére változás történt. Ezt a változása Anna húgom hozta, mikor kiderült, hogy végre babát várnak a párjával, és felfogta apám, hogy nagyapa lesz. Izgatott volt, és egy kettőre kijött a saját maga okozta önsajnálatából. Persze megértem, hiszen egyik napról a másikra szinte abba hagyni valamit…én is lehet ilyen lettem volna.

Mindig is arra gondoltam, hogy  én is azt a szakmát fogom űzni, mint apám, és én is pincér leszek. Aztán amikor arra került a sor, hogy továbbtanulás, ténylegesen is erre a szakra mentem.

Az étterem

Elég nagy hely, nyüzsgés van folyton. van menü, és persze alacart is, ki mit szeretne. Számos rendezvénynek ad otthont a munkahelyem, kényelmesen elfér egy nagyobb lakodalom is, vagy osztály találkozó, születésnap, ballagás…

A nagy felfordulások közepette már hagytak el számos dolgot a vendégek. Találtunk már női táskát, férfi akta táskát, motoros hátizsákot, baba holmikat…Sokszor nem is értem, hogy hogyan lehet némelyiket elhagyni. Hiszen gondoljunk csak bele. Eljövünk egy megbeszélésre, és hozzunk magunkkal az akta táskát, benne tele fontos iratokkal, és az üzleti ebéd után otthagyjuk? Vagy mondjuk jön egy hölgy kezében a retiküljével, amibe benne van minden, papírok, tárca, smink…és ezt el lehet hagyni? Nem is értem. Nem egy kulcsról van szó. Van ami persze nem meglepő, ilyen mondjuk egy babaruha, vagy kisgyermek pulóver, amire annyira nem figyelünk, hiszen ezer másik dologra kell.

Minden szakmának megvannak a maga szépségei, vagy éppen a nem kívánt része. A fontos, hogy mindenki abban dolgozzon, amit szeret, és azt csinálja, amihez ért.