Az étteremben tartottuk a babaváró bulit

Minden családban nagy öröm, ha kiderül, hogy hamarosan egy új csöppség érkezésére lehet számítani. Mi is nagyon örültünk otthon, mikor kiderült, hogy gyereket vár a kisebbik húgom. Persze most nagyon izgul, hisz ez lesz az első gyereke, és még nincs is sok tapasztalata e téren. De biztos vagyok benne, hogy jó anya lesz, mert mindig is olyan felelősségtudatos volt, és mindent rá lehetett bízni, akár a ház felügyeletéről volt szó, amikor egyikünk elutazott, akár a macskák etetéséről. Akármilyen probléma merült fel, eddig mindent ügyesen megoldott. Biztosan szülőként is ilyen figyelmes lesz.

Viszont ilyenkor ugye a terhességgel jönnek az egyéb aggodalmak és a tengernyi készülődés, amit meg kell ejteni, mielőtt jönne a baba. Egy csomó dolgot be kell szerezni addigra, például ki kell alakítani a gyerekszobát, be kell szerezni hozzá a bútorokat, a kiságyat, a pelenkázót meg a többit. A játékokat még nem is számolom bele, mert az nem létfontosságú. De ezen kívül is szükségük lesz még ruhákra, pelenkára, cumisüvegekre, meg még egy csomó apróságra.

Egyik nap össze is ültünk a húgom barátnőivel a törzshelyünkön, az étteremben. Annyira szeretem ezt a helyet, hogy általában mindig ide hívom az embereket, ha valami fontos megbeszélnivalóm van. Mindenkinek kell egy hely szerintem, ami ismerős neki, és ahol jól is érzi magát, még akkor is, ha összecsapnak a feje fölött a hullámok. Nekem ilyen hely ez az étterem, ahol már eddig is sok szülinapot és családi bulit tartottunk. Most éppen arról beszéltünk a húgom barátnőivel, hogy mi hogyan is segíthetnénk neki előre a babával.

Gyorsan ki is találtuk a babaváró bulit, ahol ott lesz a család, meg persze a húgom meg a férje barátai is. Egyrészt ez egy jó alkalom az ünneplésre, másrészt pedig ez egy jó lehetőség arra is, hogy megajándékozzuk a húgomat olyan tárgyakkal, amiket később használni tud, és a babával kapcsolatos teendőket is megkönnyítik.

Éppen ezért előbb el kellett döntenünk, hogy ki mit vesz a húgomnak, hogy ne vegyük lehetőleg ugyanazokat a dolgokat, mert nyilván nincs mindenből kettőre szüksége. A többiek elvállalták a babakelengyét, én meg a szüleim pedig elvállaltuk, hogy megvesszük a babakocsit. Elégedetten kezdtük el tervezni a bulit. Persze ezt is az étteremben tartjuk majd, mint minden más ünnepséget is. Meg is beszéltük a szakáccsal az ételeket, és megegyeztünk egy időpontban.

Elégedetten mentem utána haza, és másnap el is kezdtem nézni a különböző babakocsikat, mert abban állapodtunk meg, hogy én fogom felkutatni azt, amit majd adni fogunk. Mivel ez a húgom első gyereke, ezért egy jobb darabot akartam neki venni, amit esetleg majd a következő gyerekeinél is tud használni, vagyis fontos volt nekem, hogy időtálló jó minőségű modell legyen.

Na itt kezdődtek a problémák, mert én ugyan sok boltot megnéztem, de sehol nem találtam pont olyat, ami megfelelt volna az én ízlésemnek. Ez a probléma azzal, ha valaki kisebb városban lakik, hogy eléggé a szűk a választék abban a pár boltban, ami elérhető. De én nem adtam fel, mert szerettem volna egy igazán szép ajándékot adni a húgomnak. Valamint a szüleim is csalódottak lettek volna, ha egy rosszabb kocsival állítok be, hisz együtt adnánk az ajándékot. Megnéztem még netes boltokat, de azokkal sem volt szerencsém.

Amikor már több napom is elment a keresgéléssel, és éppen kezdtem volna feladni, akkor találkoztam az egyik régi barátnőmmel, aki éppen a városban járt. Leültünk egy kávéra, és közben neki is elmeséltem a problémát, panaszkodtam neki egy darabig arról, hogy mennyire nehezen találok olyan babakocsit, ami megfelelne az elképzeléseimnek.

Szerencsére a barátnőmnek is voltak már gyerekei, és tudott adni pár jó tanácsot, hogy mire figyeljek a vásárlásnál. Azt mondta, ők is tavaly vettek egy új kocsit, és teljesen meg van vele elégedve, könnyű a szerkezete, de közben erős, és eddig még semmi baja, könnyen el is tudják rakni, mivel összecsukható. Megkérdeztem, hogy honnan szerezte, de azt mondta, hogy egy pesti boltban vették, én viszont nem utazom fel olyan messzire érte.

Már éppen elcsüggedtem volna, amikor másnap megint felhívott a barátnőm, és azt mondta, hogy megnézte azt az üzletet, amit említett nekem, és nem is feltétlenül kell elmenni a boltba a kocsiért, hanem meg lehet rendelni a neten is. Megköszöntem neki, hogy ilyen kedves volt, és még utána is nézett a kedvemért, de biztos voltam benne, hogy legalább egy vagyon lenne az, ha azt a kocsit el akarnám ide vidékre hozatni. Erre a barátnőm felvilágosított, hogy teljesen rosszul gondolom, mert ez a bolt 100.000 ft-os vásárlás fölött ingyen kiszállítja a kocsit bárhova az országban.

Nekem nem is kellett több, rögtön felkerestem az oldalt, és elkezdtem nézni a bolt választékát. Láttam, hogy sok különböző féle babakocsit is árulnak, de nekem kimondottan olyan kellett volna, ami átalakítható, és sokáig tudja még használni a gyerek. Lehet, hogy egy kicsit többet kell költeni egy ilyen modellre, de megéri, hogy ha ez azt jelenti, hogy a húgomnak akkor sem kell újra kocsira költenie, ha már a gyereke nagyobb lesz.

Találtam pont egy ilyen típusú kocsit, amit születéstől egészen 4 éves korig lehet használni, amíg a gyerek önállóan nem kezd el közlekedni. Emellett könnyű a váz szerkezete, könnyen mozgatható is, és mivel össze is lehet csukni, kisebb helyen is tárolható. Át is lehet alakítani sport babakocsivá, ami szintén hozzájárul ahhoz, hogy a gyerek minél tovább tudja használni, és a húgomék is ki tudják használni majd akkor is, ha mondjuk kirándulni mennek. Tudom, hogy ez nekik is egy lényeges előny lenne.

Valamint van a boltnak garanciális ügyintézése, így ha a jövőben bármi gond akadna a kocsival, tudnak segíteni. Így már nem is haboztam azzal, hogy megrendeljem a kocsit. Kicsit aggódtam amiatt, hogy nem ér ide a bili előtt, de minden gond nélkül kihozták. Az ember hajlamos félni attól, hogy ha a neten rendel egy ilyen nagy tárgyat, az majd elveszik vagy sérülten hozzák el, de a babakocsi, amit hoztak teljesen jó állapotban volt, és pont úgy nézett ki, mint a képeken. Én szürke színben rendeltem meg, mert tudtam, hogy a húgom szereti ez a színt, és amúgy is jobban kedveli a nem túl feltűnő dolgokat.

El is jött a buli napja, és minden nagyon jól sikerült. Az étterem most is nagyon kitett magáért, ismét finomakat főztek, ahogy azt már megszokhattuk tőlük. A húgom összes barátja is eljött, és mivel a barátnőivel már korábban megbeszéltem, hogy én mit adok a testvéremnek, ezért már ők is érdeklődtek az ajándék iránt. Még korábban elmeséltem nekik, hogy a netről rendeltem meg a babakocsit, és ettől még jobban elkezdte érdekelni őket a dolog. Talán azt hitték, ez azt jelenti, hogy Kínából repült ide a csomag.

Már izgultam, amikor elkezdtük átadni az ajándékokat, hisz ha már ennyi időm ráment a megfelelő ajándék felkutatására, azt akartam, hogy a nővérem örüljön neki. Szerencsére sikerült eltalálni az ízlését. Nagyon tetszett neki az új babakocsi, és azt mondta, hogy ha neki kellett volna választani, ő is valami ilyesmiben gondolkodott volna. Külön tetszett is neki, hogy ez egy multifunkciós babakocsi, vagyis átalakítható, és sokáig tudják majd használni.

Miután a barátnői is látták, hogy milyen klassz kocsit sikerült beszereznem, páran el is kérték a boltnak a nevét. Némelyikük szintén gyereket tervez, vagy van kisgyerekes ismerőse, így gondolom, nekik is jól jöhet még.

Örültem, hogy a sok jó emlék után, amik eddig az étteremhez kötődtek, most egy újabb is társul. A babaváró buli is sikerrel zárult, és most már lassan el is kezdhetjük tervezni, hogy milyen bulit tartunk, ha a húgom gyereke megszületik. Egy biztos, azt is együtt fogjuk ünnepelni a kedvenc éttermünkben.