A szakácsunk új vadásztáskája

Nyolcadik éve, hogy Kaposvár legjobb éttermében dolgozom, azóta megjártam a ranglétrát, takarítóként kezdtem, majd mosogató, kukta majd üzletvezető helyettes és programszervező lettem. Szakács azért nem lehettem, mert nincs meg a végzettségem és sokkal jobb, ha egy hozzáértő tanult mesterember dirigál a konyhában, mert csak akkor lehet finom fogásokat tálalni. A mostani főszakács nálunk egy igen érdekes figura. Elég nehéz természet, nehéz vele kijönni, ha munkáról van szó, határozott elképzelése van, a konyha vezetéséről, amitől sokakkal összekap benn, de ha ez nem így lenne, nem is működne jól a konyha! Viszont ahogy kilépünk a konyhából, egy arany ember lesz, akivel, mindenről lehet társalogni, nyitott kommunikatív és mindig meg tud lepni.

Legutóbb azzal sikerült neki meglepnie, hogy egy gyönyörű vadásztáskával jött be az üzletbe, amiből egy nyúl lógott ki. Mondta, azt a nyulat fogják a konyhán ebédelni, szóval, valaki fel is dolgozhatja. Megkérdeztem még is honnan van a nyúl, vette vagy valóban ő lőtte, ha már ilyen gyönyörű vadásztáskában hozta be. Mint kiderült, a hétvégén vadászni voltak, mert már 3 hónapja űzi azt a szabadidős tevékenységet, vagy nevezzük sportnak, és imádja. Hajnalban az erdőben, amikor a dér csípi még az ember orrát a madarak ébredeznek, egy két állat kóborol, nincs annál megnyugtatóbb. Kis is találtuk, hogy havonta vagy két havonta lehetne valami vadas hetet tartani, amit lőnek, azt felszolgálni és ezzel is messzebbre jutni az étterem híre. Ezt mindenki jó ötletnek találta, tehát meg van a jövőbeni projekt.

Azonban nem hagyott nyugodni még az a kérdés, honnan szerezte azt a vadásztáskát, mert kifejezetten szemrevaló, nagyon fain valódi bőr kézműves termék. Próbáltam puhatolózni, honnan szerezte be, de mint mondtam fura egy tag, ezért nem volt hajlandó elmondani. Tipikus az az ember, aki ki nem állhatja, ha valakinek ugyan az vagy hasonló dolga van, mint neki. De azért sem hagyott nyugodni a dolog, muszáj volt megtudnom, mert tényleg nagyon tetszett nekem az a batyu. Cselesen és ráérésemben kikutattam egy közösségi portálunk szakácsunk vadász barátait és keresgéltem, hátha valamelyikük posztolt valamit táska ügyben. Szerencsére megérte a fáradozásom, mert az egyik srác falán találtam egy kiírást, ahol a frissen vásárolt bőrpénztárcáját dicsérte, amit a bagbox.hu nevű webshopról vásárolt. Gondoltam az lehet az a bőrdíszműves bolt, ahonnan a zseniális vadásztáska származik, amit a konyhafőnökünknek is van.

Fel is kerestem az oldalt és szétnéztem rajta. Könnyen böngészhető volt, és olyan remek dolgokat találtam rajta, hogy alig hittem a szememnek. Amúgy is fogékony vagyok a bőr holmikra, amik pedig ilyen elegánsan vannak kivitelezve, azokért meg egyenesen rajongok. Aztán biztos lettem benne, hogy ez az a netáruház ahonnan származik a tatyi, mert megtaláltam a bőr vadász táskák fül alatt a bivalybőrből készült Blazek márkájú táskáját. Az oldalt tovább böngészve, megtaláltam álmaim pénztárcáját is! Egy igen elegáns vadász bőr pénztárca volt, az elején egy vaddisznó fejjel. Csípem a vaddisznókat, és pont egy olyan kialakítású tárcára volt rátéve, amire mindig is vágytam. Nem is haboztam sokat, megrendeltem azonnal.

Mivel nem volt raktáron nekik, ezért kicsit hosszadalmasabb volt a kiszállítás, de minden perc várakozás megérte, amikor végre a markomban tarthattam. Nem csak a fogása volt nagyon jó, hanem az illata is! Igazi bőr. Azt hiszem, mindenki tudja mire gondolok ilyenkor… Amikor megmutattam a szerzeményemet séfünknek, kicsit húzta a száját, de nem tudta leszólni a pénztárcámat, mert kiváló volt. Megnyugtattam, vadásztáskát nem akarok vásárolni, azt meghagyom azoknak, akik tényleg képesek lelőni egy élőlényt. Egyébként mind a kettőnknek, még máig kifogástalan állapotban vannak a bőr termékek, mintha nem használódnának! Imádjuk, szeretjük őket, és én azóta is ajánlom a bagbox.hu-t azoknak, akik ilyesmiben gondolkodnak, mert tökéletes ajándék tud lenni az oldalon található termékek bármelyike!