A gyerek autós biztonságának fontossága

Sokszor mondják, hogy a munkahelyi kollégákból előbb vagy utóbb, de amolyan kisebb család formálódik és nálunk sincs ez másképp az étteremben. Évek óta itt dolgozom Kaposváron és bár a csapatban sok személyi változás történt, a mondhatni „kemény mag” mindig megmaradt.

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy én is ebbe a csoportba tartozom és nap mint nap úgy jöhetek be dolgozni, hogy tudom, egy elfogadó és támogató légkörben fognak telni a munkaórák. Eleinte persze mindenki ijedten és megszeppenve kezdte nálunk is. Emlékszem az én első napomra a konyhán: csak úgy pislogtam, mikor akkori főnököm, Lali, körbevezetett az épület azon részén, amit korábban még soha nem láttam. Lali nagy figura volt, sokat köszönhetek neki, kár, hogy már nem dolgozik velünk. Azért néha-néha még ő is csatlakozik hozzánk egy-egy munka utáni összejövetelre.

A munkahelyi családommal mindent megbeszélünk és őszintén szólva, mindig jól jövök ki belőle. A támogatás és elfogadás mellett különböző nézőpontokat és véleményeket ismerhetek meg egy-egy adott témáról, amit feldobunk odabent. Ennek köszönhetően szélesebb a látásköröm és az ott hallottakat haza tudom vinni és megvitatni a feleségemmel is, ami mindig öröm számomra. Mindemellett tudom, hogy bármi problémám akad, van egy biztos kör, akire bármikor számíthatok. Fura is lenne, ha csak úgy leráznának, majd másnap a melóban egymást kellene bámulnunk, nem?!

Amikor azt mondom, minden helyzetben számíthatok rájuk, azt szó szerint értem: a nehezebb időszakoktól kezdve a nyaralási helyszínekig egészen a gyerekekkel kapcsolatos teendőkkel kapcsolatban. A múltkor például a legkisebbik lányomnak kerestem egy megbízható, de nem csillagászati áron kínált ülést az autómba. A dolog nem volt olyan egyszerű, mert a lányom most töltötte a tízet és persze ebben a korban már nem mindegy, hogy mit adunk rá a feleségemmel, vagy, hogy miben hozzuk és visszük akár suliba, akár hétvégén. Ezzel sokszor bajlódunk és a helyzetek nagy többségét ugyan megoldjuk, de néha azért segítségre szorulunk. A legjobb az egészben, hogy sokan vagyunk, akiknek egykorú gyerekeik vannak, így igazából akaratlanul is tanácsokat adunk egymásnak.

A gyerekülés esetében Dani, az új szakácsunk tudott segítséggel szolgálni. Daninak fiatal kora ellenére egy 9 éves lánya van és sokszor hasonló cipőben járunk. Szerencsémre ő ezen a problémán már túl volt, neki egy pár hónappal ezelőtt kellett beszereznie egy ülést. Mindamellett, hogy kislányom egy csinos, lányos, de kényelmes ülést szeretett volna, nekem is voltak kikötéseim. Mivel sokat utazunk, fontos volt számomra a mobilitás, azaz hogy kivehető, illetve előre és hátulra is beköthető legyen az ülés. Mindemellett a lehetséges pozíciók száma is hangsúlyt kapott annak érdekében, hogy a gyerkőc minél kényelmesebben tudjon aludni az ülésben. A praktikusság is számított, hiszen a sok utazás miatt olyat szerettem volna választani, ami könnyen kimosható mosógépben, akár a többi ruhánkkal együtt. A munkám és a család mellett limitált szabadidővel rendelkezem, úgyhogy lényeges volt, hogy a választást a saját tempómban és otthonról tudjam elvégezni, így csak online dolgok jöhettek szóba.

Ekkor jött a képbe Dani, aki gyorsan a segítségemre sietett és ajánlotta a babaverda.hu oldalát. Dani csak pozitív dolgokat tudott felsorolni a webshoppal kapcsolatban és bíztam az ítélőképességében, úgyhogy aznap mikor hazaértem, át is böngésztem az oldalt. A gyerekülés 9-36 kg dönthető kategóriában is számos terméket találtam, ami megfelelt nemcsak a saját, de lányom feltételeinek is. Így a szűkítés után kiválasztottam kettőt, a 4 Baby Sky-Fix Isofix és 4 Baby Voyager modelleket és együtt döntöttünk a megfelelőről. Persze, ahogy azt vártam, a szín és kinézet is nagyon fontos volt, így végül a Sky-Fix Isofixet választottuk bézs színben és rögtön meg is rendeltem. Mind a rendelés és a szállítás is nagyon rugalmasan történt, ami más cégekkel való tapasztalataim után nagyon pozitívan ért. A futár nagyon segítőkész volt és a következő héten már az új autós kiegészítőnkkel együtt mehettünk nyaralni a Balatonhoz az egész családdal, Daninak pedig a mai napig hálás vagyok a segítségért, hiszen így nyugodtan és biztonságban utazunk, miközben a kislányom is elégedett a választással.